Diş Çekimi Nedir?

En çok korkulan diş işlemlerimizden biri olan diş çekimi aslında korkmaya gerek olmayan ve tamamen doğal olan bir süreçtir. Dişlerde meydana gelen sorunlar ilk seferde tedavi edilmediği takdirde giderek aşama kaydeder ve ne yazık ki diş kaybına neden olabilir. Kendi kendine sallandığı halde düşmeyen ya da kökü çok güçlü olup çürüdüğü halde çıkmayan dişler mevcut olabilir. Her yaşta diş çürükleri, diş iltihapları ve diş kökü bozulmaları ve birçok sorun meydana gelebilir.

Bu sorunlardan kalıcı olarak kurtulmak ve diğer dişlere de bulaşmasını önlemek için mutlaka uzman bir diş cerrahisi tarafından diş çekimi yapılması gerekir. AEG Dental Clinic olarak bu kapsamda elbette hem kaliteli hem de profesyonel ve deneyimli bir şekilde hizmet sunuyoruz. Diş temizliğinden diş tasarımına varana kadar her alanda olduğu gibi çekilmesi gereken dişlerde de en titiz ve deneyimli şekilde aşamaları takip ediyoruz. Bir dişin çekilip çekilmemesi gerektiğini röntgen çekimlerimizden kontrol ediyor ve derhal işleme başlıyoruz.

Diş Neden Çekilir?

Ağız ve diş bakımı hem kişisel olarak hem de toplumsal olarak önemsenmesi gereken bir alandır. Çok küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama, diş ipi kullanma, ağız bakımı yapma gibi eylemlere önem verilmesi ve mutlaka geçerli bir zaman ayrılması gerekiyor. Aksi takdirde dişler çok hızlı bir şekilde sararmaya, çürümeye, iltihaplanmaya ve kayıplara yol açar. Özellikle de kökten itibaren çürümeye başlayan ve çürüğü giderek yayılan dişlerin mutlaka çekilmesi gerekir.

Kökünde iltihap bulunan, dolgu ve kanal gibi tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen dişler de çekilmelidir. Aksi takdirde dişte çok yoğun bir apse, ağrı meydana gelmeye başlar. Ağızda koku oluşumu başlar. Aynı zamanda ağızda bulunan diğer dişlerde bu durumdan kötü etkilenir. Diş sinirleri vücutta yer alan tüm organların sinirleri ile bağlantılı olduğu için, hasarlı diş çekilmediği sürece farklı hastalıklara da kapı açar. Bu nedenle hasarlı olan dişler derhal çekilir.

Diş Çekimi Neden Yapılır?

Çürük olan, apseli olan, artık işlevini yerine getiremeyen dişlerin çekilmesi zorunludur. Diş çekimi alanında uzman doktorlarımız tarafından büyük bir titizlikle ele alınır. Dişler çekilmediği takdirde ağız kokusu, kötü görünüm, diğer dişlerde lekelenme ve çürükler, karaciğer hastalıkları, sindirim hastalıkları gibi farklı sorunlar da meydana gelmeye başlar. Bu tür hastalıklara yol açılmaması adına mutlaka hasar alan dişlerin çekilmesi gerekiyor.

Diş Çekimi Nasıl Uygulanır?

AEG Dental Clinic olarak korkulu olarak görülen bu çekim durumunu en hafife indirmekteyiz. Hastalarımızın kesinlikle korkmaması, endişe duymaması ve tamamen rahat hissetmesi bizim için oldukça önemli bir durumdur. Dişin çekilip çekilmemesi gerektiğine karar vermek için doktorlarımız hem manuel olarak hem de röntgen çekimi sonucunda karara varırlar.

Dişte meydana gelen hasarın tespiti yaptıktan sonra bölgeyi anestezi uygulayarak etkisiz hale getiriyoruz. Anestezi etkisini gösterdikten sonra ve hasta hiçbir şekilde ağrı, acı ve dokunmayı hissetmemeye başladığında gerekli aletlerimizi kullanarak dişi kökten kurtarıyoruz. Kökü dışarıya çıkan dişi oradan alarak derhal pamuklu ve gazlı bezle baskı uyguluyoruz.

Diş Çekimi Ne Zaman Gereklidir?

Diş tamamen çürüdüğünde, diş artık işlevini yerine getiremeyecek düzlüğe geldiğinde, dişte çok yoğun bir iltihap ve ağrı meydana geldiğinde diş çekimi gerekli hale gelir. Özellikle de dişlerde artık dolgu ve kanal tedavileri yapıldığı halde kalıcı olmadığında çekim mutlaka yapılması gereken bir işlemdir.

Diş Çekimi Öncesi Hazırlık

Çekim yapmadan önce elbette hastalarımızı hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak çekime hazır hale getiriyoruz. Çekim öncesinde her şeyin rahat olacağı ve hastamızın hiçbir şekilde ağrı ve sızı hissetmeyeceği konusunda bilgilendiriyoruz. Diş önlüğümüzü taktıktan sonra önce anestezi uyguluyor ve yaklaşık olarak 10-15 dakika beklemeye geçiyoruz. Anestezi etkisi başlayınca çekim işlemini de gerçekleştiriyoruz.

Diş Çekme Nedenleri Nelerdir?

Diş çürümesi, yoğun ağız kokusu, dişin kökten sallanması, dişin yoğun iltihaplanması ve kullanılamayacak halde olması çekme nedenleri arasında yer alır.

Diş Çekimi Sonrası İyileşme Süreci

Çekimden sonra iyileşme süreci oldukça sorunsuzdur. Çekim esnasında titiz davranan doktorlarımız sayesinde ve kullanılan ilaçlar sayesinde çekim sonrasında çok ağrı hissetmezsiniz. Yaklaşık 1 hafta içerisinde çekim yeri kapanmaya ve normale dönmeye başlar. Yalnızca çekimin yapıldığı gün biraz kanama meydana gelebilir. Ancak gazlı besle baskı yapılabilir. Çekimin yapıldığı gün sıvıyla beslenmek önemlidir.

Diş Çekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Çekimin yapıldığı gün çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklere yer verilmemelidir. Daha ılık beslenilmelidir. Yumuşak ve sıvı içerikli beslenmek önemlidir. Dişin çekildiği bölgede hafif ağrı meydana gelebilir. Doktor tavsiyesi olan ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Kesinlikle çekim yapılan bölgeye müdahale edilmemelidir.

Diş Çekimi Kuvvet Gerektirir Mi? Bu Bakımdan Kadın Ve Erkek Diş Hekimleri Arasında Fark Var Mıdır?

Ayakta uygulanan bir tedavi yöntemi olan diş çekimi için fiziksel bir kuvvet gerekmez. Hem erkek diş hekimleri hem de kadın diş hekimleri aynı başarıyla dişleri çekebilirler.

Çekim Sırasında Diş Neden Kırılır?

Dişin üst kısmında çok çürüme var ancak kök kısmında sağlamlık düzeyi mevcutsa dişte kırılma meydana gelebilir. Bu oldukça normal bir durumdur. Kırılan kısım nazikçe alındıktan sonra diğer kısım yeniden müdahale edilerek çekilir.

Diş Çekimi Korkusunu Yenmek İçin Ne Yapılabilir?

Herkes tarafından korkulu bir rüya gibi görülen çekim durumu aslında korkulacak bir durum değildir. Dişlerin çekilme korkusunu yenmek için elbette alanında uzman diş hekimlerinden ve bir klinikten hizmet almak gerekir. AEG Dental Clinic olarak hem fiziksel korkunuzu hem de ruhsal korkunuzu yenerek sağlıklı dişlere kavuşmanız için hizmetteyiz.

Çekim Öncesi Yapılması Gereken Şeyler Nelerdir?

Çekim öncesinde fiziksel olarak yapılması gereken tek şey anestezi uygulamasıdır. Ancak hekime gitmeden önce elbette detaylı bir ağız ve diş bakımı yapılması da uygundur.

Diş Çekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Çürüyen dişlerden kurtulmak, ağız sağlığını tam anlamıyla kazanmak, diğer dişlerin çürümesine engel olmak amacıyla bu işleme ihtiyaç duyulur.

Diş Çekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?

En çok merak edilen konulardan birisi de bu işlemin ağrılı olup olmadığıdır. Diş çekimi, anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan kesinlikle ağrılı değildir. İşlem sonrasında oluşabilecek ağrılar için de ağrı kesici kullanılır.

Çekim Sonrası Şişlik Oluşur Mu?

Diş kökünün büyüklüğüne, diş kökünde bulunan apse durumuna bağlı olarak çekim sonrası hafif şişlikler meydana gelebilir. Ancak bu durum korkulması gereken bir durum değildir ve geçicidir.

Diş Çekimi Nasıl Gerçekleşir?

Lokal anestezi altında, ağrı ve acı hissetmeden çok doğal bir şekilde gerçekleşir. Diş kökünde bulunan tüm travma ve çürüklerden çekim sayesinde kalıcı olarak kurtulmuş olursunuz.

Diş Çekimi Fiyatları 2021

2021 yılına özel fiyatlandırmalarımız oldukça idealdir. Çürük dişlere veda etmek, sağlıklı, fresh ve güzel gülüşlere sahip olmak artık daha kolay. AEG Dental Clinic olarak diş çekimi ve diğer tüm estetik işlemlerimize dair hizmet alabilir ve güvenle gülüşlerinizi göstermeye devam edebilirsiniz.