Periodontoloji Nedir?
Diş etlerinde meydana gelen sorunları tedavi eden alan periodontoloji olarak adlandırılır. Oldukça gelişen ve her geçen gün yenilenen bu alan sayesinde diş eti hastalıklarına veda etmek artık çok daha kolay hale gelmiş durumdadır. Sizler de bu alanda AEG Dental Clinic hekimlerimize güvenebilirsiniz.
Faaliyet göstermeye başladığımız günden bu yana hız kesmeden ve ara vermeden en etkili şekilde işlemlerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Periodontoloji tamamen diş eti hastalıkları bölümüyle ilgilenen bir alandır. Diş etleri oldukça yumuşak ve dişleri ve köklerini saran bir yapıdır. Herkeste farklı şekilde görülen diş etlerinde gingivitis olarak adlandırılan hastalık en sık karşılaşılan hastalıktır.
Periodontoloji Tedavisi Nasıl Olur?
Alanında uzman diş hekimlerimiz sayesinde diş eti iltihapları en güzel şekilde tedavi edilir. Hız kesmeden ve ara vermeden devam ettiğimiz hizmet kalitemiz sayesinde uzman doktorlarımızdan memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Diş etlerinde çeşitli faktörlere bağlı olarak iltihaplanma meydana gelebilir. Bu hastalıkların sebebi de ortaya çıkış şekli de farklılıklar gösterebilir.
Tedavi edilmediği takdirde çok daha ileri seviyelere giderek kanamalara ve diş kayıplarına neden olabilir. Bu tür olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak adına mutlaka tedavi olmak ve profesyonel destek almak şarttır. AEG Dental Clinic olarak bu alanda en iyi şekilde tedavi sunmaya devam ediyoruz. Hastalarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak en doğru tedavi yöntemini tercih ediyoruz.
Periodontoloji’ye Neden İhtiyaç Vardır?
Diş ve ağız bakımı ömür boyu dikkat edilmesi gereken alanlardan birisidir. Diş bakımının önemi erken yaşlarda vurgulanması gereken bir durumdur. Aksi takdirde temizlenmeyen ve bakımı özenli bir şekilde yapılmayan dişlerde birçok hastalık meydana gelebilir. Buna bağlı olarak diş etlerinde de hastalıklar meydana gelebilir. İltihaplanmalar, aftlar, kanamalar ve özellikle de çekilmeler meydana gelebilir. Bu tür hastalıkların tedavisi için de periodontolojiye ihtiyaç duyulur.
Periodontoloji Kapsamındaki Hastalıklara Karşı Ne Yapılabilir?
Diş etlerinde meydana gelen periodontoloji hastalıklar kapsamında elbette alınması gereken önlemler mevcuttur. Diş etlerine zarar verecek olan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. İltihap yoğun hale getirecek olan sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Günde en az iki kez iki dakika boyunca diş ve ağız bakımına zaman ayrılmalıdır.
Diş etlerine dair özel bakım ürünleri kullanılmalıdır. Ağız bakım suyunu günde en az iki kez kullanmak gereklidir. Bu tür önlemlere sürekli olarak devam edildiği takdirde hastalıkların önü kesilebilir. Ancak tüm çabalara rağmen bir sonuç alınamadığında mutlaka profesyonel şekilde tedavi olmak şarttır.
Periodontoloji’de Kesin Sonuç Alınır Mı?
Hastalık teşhis edildikten sonra hastalarımıza gereken tüm bilgileri detaylı şekilde aktarıyoruz. Ardından profesyonel bir şekilde ağız ve diş temizliğini gerçekleştiriyoruz. Antibiyotik tedavisi ile diş etlerinde bulunan iltihapları kurutuyoruz. Daha sonra hastalığa yönelik cerrahi uygulamalarımızı aşamalarına göre hayata geçiriyoruz.
Tamamlayıcı ve destekleyici tedavimizi de uyguladıktan sonra artık kesin sonuç almamak gibi bir lüksümüz yoktur. Gereken tüm aşamaları layığıyla ve en üst seviye kaliteyle hayata geçirerek en güzel şekilde sonuçlarımızı alıyor ve hastalarımızı memnun ediyoruz.
Diş Eti Hastalıklarına Yol Açan Nedenler Nelerdir?
Diş eti hastalıklarına yol açan pek çok neden vardır. Öncelikle en büyük neden küçük yaşlardan itibaren diş ve ağız bakımı alışkanlığı kazanmamaktır. Dişlerde başlayan bakteriyel diş plakları da diş eti hastalıklarına yol açan nedenler arasında yer alır. Aşırı düzeyde sigara ve alkol kullanmak, kafein içeren yiyecek ve içecekleri sık tüketmek ve ardından diş bakımı yapmamak da bu hastalıklara yol açar.
Aynı zamanda aşırı derecede stres ve sinir diş eti hastalıklarında önemli bir rol oynar. Kullanılması gereken bazı antibiyotik içerikli ilaçlar da birikim sonucunda diş eti hastalıklarına neden olabilir. Hormonel değişiklikler ve diş gıcırdatma sorunu da bu sebepler arasındadır. Yeterli derecede vitamin almamak, diyabet riski taşımak da diş eti hastalıklarına yol açan nedenlerdendir.
Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?
Periodontoloji kapsamında başlayan diş eti hastalıklarının belirtileri hafif düzeyden yüksek düzeye doğru ilerler. İlk belirtiler dişlerde beliren diş taşları olarak kabul edilir. Diş etlerinde yavaş yavaş çekilme, bakım yaparken hafif düzeyde kanama ve dokunduğunuz zaman acı hissetme de belirtiler arasında yer alır. Aynı zamanda diş etlerinde meydana gelen aftlar ve iltihap dolu dokular da belirti olarak kabul edilir. Tüm bu belirtiler aynı zamanda ağızda kötü bir kokuya da sebep olur.
Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?
Dişleri çepeçevre saran yumuşak dokuda meydana gelen hastalıkların tedavisinde AEG Dental Clinic olarak 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermeye devam ediyoruz. İltihap tedavisi, kanama tedavisi, aft tedavisi, çekilme tedavisi gibi çeşitli tedavi yöntemlerimiz mevcuttur. Tüm tedavi yöntemlerimizi hastalarımızın durumuna göre tercih ediyor ve aşamalara uyum sağlayarak tedavi sürecini tamamlıyoruz.
Diş Eti Çekilmesi (Periodontitis) Nasıl Önlenir?
Periodontitis olarak adlandırılan diş eti çekilmesi en sık karşılaşılan diş eti hastalıklarından birisidir. Her yaş grubunda meydana gelme ihtimali oldukça yüksek olan bu hastalığı önlemek için elbette düzenli olarak ağız ve diş temizliği yapılması gerekiyor.
Kaliteli ağız bakım ürünleri kullanılmalı ve yemeklerden sonra mutlaka ağız çalkalanmalıdır. Ancak tüm yöntemlere rağmen bir sonuç alınamadığında da uzman periodontoloji hekimlerimiz ile görüşebilirsiniz. AEG Dental Clinic ortamımızda tüm tedavileri en kaliteli, uzman kadromuzla hayata geçiriyor ve hijyene büyük özen gösteriyoruz.
Diş Hassasiyeti Nedir Ve Nasıl Oluşur?
Diş hassasiyeti birçok nedenden ötürü ve her yaş grubunda meydana gelebilen bir sorundur. Diş etlerinde çekilme başladığı zaman, diş taşı temizliği ve bleaching gibi yöntemlerden sonra da diş hassasiyeti başlayabilir. Minesinde temizlik yapılan dişler gün yüzüne çıkar ve üzerindeki perde kalkmış gibi hava almaya başlar. Bu benzetmeden de anlayacağınız üzere temizlenen dişlerde elbette hafif düzeyde bir hassasiyet oluşur ancak kısa sürede geçer.
Diş Hassasiyeti Nasıl Tedavi Edilir?
Diş hassasiyetinin oluşmasına neden olan hastalıklar teşhis edildikten sonra en uygun tedavi yöntemi tercih edilerek hassasiyet ortadan kaldırılır.
Diş Ve Diş Eti Hastalıkları Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Diş ve diş eti hastalıklarını önlemek için düzenli olarak diş ve ağız bakımı yapmak zorunludur. Yalnızca dişleri fırçalamakla kalmayıp aynı zamanda ağız bakım suyu ve diş ipi gibi ekstra bakım ürünlerinin kullanımına da yer vermelisiniz. Aksi takdirde diş ve diş eti hastalıkları önlenemez ve diş kayıpları ile sonuçlanabilir. Tedavi yöntemleri ise periodontoloji kapsamında uygulanır.
Diş Eti Çekilmesi İle Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?
Diş eti çekilmesiyle ortaya çıkabilecek komplikasyonlar çeşitlidir. Diş etlerinde kanamalar meydana gelebilir. Diş sallanmaları ve diş kayıpları oluşabilir.
Periodontoloji Tedavisi Fiyatları 2021
2021 yılında en ideal fiyatlarımızla AEG Dental Clinic olarak sizlerle olmaya devam ediyoruz. Tüm diş ve diş eti hastalıklarına uygun fiyatlarla veda edebilirsiniz.
Diş Eti İltihabı (Gingivitis) Nedir?
Diş etlerinde meydana gelen ve profesyonel şekilde periodontoloji kapsamında tedavi edilen, gingivitis olarak adlandırılan bir hastalıktır.